Nositelj liste HDZ-a u II. izbornoj jedinici Gordan Jandroković u Križevcima : u prvi plan stavljamo sigurnost građana

Gordan Jandroković, nositelj liste u II. izbornoj jedinici boravio je danas u
Križevcima. Svoj posjet započeo je na Gradskoj tržnici razgovarajući s
prodavačicama i kupcima, a zatim je gostovao u programu Radija Križevci te se potom družio s građanima i članstvom Gradskog odbora HDZ-a Križevci. Boravak u Križevcima završio je posjetom tvrtki Radnik d.d. Križevci.

HDZ ide u parlamentarne izbore s programom “Sigurna Hrvatska”.
“Odlučili smo se staviti u prvi plan upravo sigurnost zato što držimo da je u ovom trenutku sigurnost iznad svega. Postoje brojne teme i pitanja o kojima se raspravlja u ovoj kampanji, međutim sigurnost zdravlja, života, sigurnost gospodarstva, plaća, mirovina, sigurnost naših obitelji, obrazovanja naše djece – to je u ovom trenutku u fokusu i to ne samo u Hrvatskoj. Korona virus promijenio je svijet. Zato smo u fokus stavili sigurnost i naglasili da sigurnost može osigurati samo onaj tko je ozbiljan, odgovoran i stručan. Razradili smo u tom programu sve dijelove koji se tiču zaštite zdravlja, jačanje našeg gospodarstva u novim uvjetima, regionalne politike, poljoprivrede, malog i srednjeg poduzetništva, obrazovanja. Smatramo da
je ovo vrijeme u kojem nema prostora za zabavu, što rade neki kandidati, da nema mjesta za neozbiljnost, neodgovornost, avanture, eksperimente, nego da se traže ljudi koji su dokazani, koji su se pokazali u ovih zadnjih nekoliko mjeseci” – poručio je Gordan Jandroković.

Ističe da iz tih razloga sada traže potporu građana da još četiri godine HDZ upravlja Hrvatskom kako bi građanima osigurali siguran život, sigurne plaće i mirovine i razvijali se u novim okolnostima koji čekaju ne samo Hrvatsku nego cijeli svijet. Osvrnuvši se na protekli rad, kaže da je sve nekako ostalo u sjeni ovih posljednjih mjeseci od pandemije korona virusa:
“U tih zadnjih četiri mjeseca pokazali smo da je Hrvatska ozbiljna, učinkovita država, da smo reagirali puno bolje nego neke države za koje su nam govorili da bi trebali biti naši uzori kao što je Belgija, Švedska. Ovo će se pamtiti iz ovog mandata, ali prije toga imali smo vrlo dobre rezultate” – kazao je Gordan Jandroković. Istakao je rast BDP-a po stopi od 3 posto godišnje, rast prosječne plaće, minimalne plaće, mirovina, porast kreditnog rejtinga, rekordne turističke sezone proteklih godina.
“Imali smo jedan zaista uspješan mandat koji je završen sa ovom situacijom oko korone i smatramo da imamo itekako dobru podlogu da tražimo potporu naših građana za iduće četiri godine. Pred nama je jedno razdoblje gdje se moramo naučiti živjeti s virusom, odgovorno se ponašati, štititi svoje zdravlje, posebno zdravlje starijih ljudi, ali i omogućiti da gospodarstvo radi i da se djeca obrazuju. Znači, jedan novi način života. Politički protivnici govore da li treba ići na izbore ili ne, ali nitko ne postavlja pitanje da li treba raditi dućan, tržnica, kafići, turizam. Svi se slažu da treba, ali onda moramo voditi računa i o političkoj stabilnosti. Kad ne bi proveli izbore, imali bi vladu i parlamentarnu većinu koja nema više legitimitet”.
Izrazio je uvjerenje da će HDZ biti pobjednik i tražiti partnere za formiranje Vlade. “Naši glavni kriteriji su ti da razgovaramo s onima koji su ostvarili respektabilan broj mandata da možemo formirati većinu, tražit ćemo sugovornike i partnere u onim strankama koje su nam svjetonazorski i programski prihvatljive i partnerstvo s onima koji su spremni preuzeti odgovornost za Hrvatsku” – naveo je Gordan Jandroković.

Ističe da poznaje probleme ovog dijela Hrvatske te da je važno prometno povezati ovaj kraj sa ostatkom Hrvatske, posebno sa Zagrebom. “Križevci su povezani brzom cestom, to je jako važno za ovaj kraj. Nastavljamo s cestom prema Koprivnici, važno je da se problem pruge riješi nadvožnjakom, strateški je važna pruga od Dugog Sela preko Križevaca prema mađarskoj granici. To će u prometnom i ekonomskom smislu dati stratešku važnost ovom kraju” – kazao je za Radio Križevce Gordan Jandroković i poručio da HDZ jamči sigurnost i Hrvatsku koja je utemeljena na Domovinskom ratu, doktrini dr. Franje Tuđmana, vrijednostima demokršćanstva, narodnjaštva, državotvorstva.

ji,hs/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!