Od početka lipnja više od 532 tisuće turista i 2,6 milijuna noćenja

“Hrvatska je zahvaljujući kvalitetnoj epidemiološkoj situaciji i dalje percipirana kao najsigurnija zemlja za ljetovanje na Mediteranu. Broj stranih gostiju raste svakog tjedna, a Hrvatska je potvrdila status jedne od najpoželjnijih turističkih destinacija ovog ljeta – od početka lipnja Hrvatsku je posjetilo više od 532 tisuće turista, koji su ostvarili više od 2,6 milijuna noćenja, a najviše inozemnih gostiju je iz Njemačke (23,5 posto), Slovenije (19,5 posto), Austrije (8,8 posto) i Češke (5,8 posto)”, ističu iz HUT-a.

Po podacima HUT-a, trenutno je u Hrvatskoj otvoreno 600 hotela i 325 kampova, a svakodnevno se otvaraju novi hoteli, kampovi, turistička naselja, noćni klubovi, zabavni parkovi i ostali turistički sadržaji.

Ocjenu da Hrvatska i dalje ima jednu od najboljih epidemioloških situacija u EU i na Mediteranu potkrepljuju i podacima da je trenutno samo 18 zaraženih na bolničkom liječenju, a ukupno je 136 aktivnih slučajeva.

“Iako u Hrvatskoj ne postoje nikakva ograničenja (obvezno je nošenje maski u javnom prijevozu te su one preporučene u zatvorenim prostorima) standardi sigurnosti su visoki, a hrvatski epidemiolozi su napravili vrlo detaljne smjernice za sve tipove objekata i turističkih usluga koje su implementirane diljem zemlje”, ističu iz udruge turizma.

Podsjećaju da je Hrvatska detaljno razradila smjernice u slučaju pojave zaraženih u turističkim destinacijama, koje predviđaju adekvatnu izolaciju i liječenje zaraženih, a sve destinacije imaju specijalizirane turističke ambulante koje su spremne brzo i sigurno djelovati u slučaju pojave zaraze.

Iz HUT-a također ističu kako su u svim turističkim objektima postavljeni visoki standardi sigurnosti, kompanije se drže svih preporučenih smjernica za organizaciju rada objekata i svih turističkih sadržaja, a objekti i zaposlenici su opremljeni potrebnim zaštitnim i dezinfekcijskim sredstvima kako bi gosti bili sigurni na svom odmoru.

Podsjećaju da Hrvatska ima otvorene granice za dolazak turista iz zemalja EU i nitko tko ulazi u zemlju ne treba ići u samoizolaciju niti treba imati bilo kakav test na COVID-19.

S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u susjednim zemljama, Hrvatska je uvela poseban režim ulaska za osobe iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije, koje će biti pri ulasku u Hrvatsku dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana. Obveza samoizolacije se ne primjenjuje na one koji tranzitiraju kroz te zemlje. (Ministarstvo turizma)

Pratite nas na društvenim mrežama!