Održana godišnja skupština udruge "Agata" Križevci – važan je samopregled i redovni kontrolni pregledi

Uz mjere opreza, dezinfekciju i nošenje maski, održana je jučer poslijepodne u hotelu “Kalnik” godišnja skupština Udruge žena oboljelih od raka dojke “Agata” Križevci. Izviješće o radu u 2019. godini podnijela je predsjednica Nena Prosenečki koja je istakla da se aktivno radilo. Obilježen je Dan mimoza, Dan narcisa, Dan ružičaste vrpce u listopadu – mjesecu borbe protiv raka, Dan svete Agate 5. veljače, mučenice, svetice, zaštitnice po kojoj klub nosi ime, Dan otvorenih vrata, druženje u Šiljevcu uz edukativna stručna predavanja, sudjelovanje na Obrtničkom i gospodarskom sajmu gdje su osvojili treću nagradu za uređenje štanda, brojne druge aktivnosti te su ukazivali na važnost samopregleda i odlaska na kontrolne preglede.

Uz izvještaj o radu u prošloj godini, financijsko izviješće i financijski plan za ovu godinu također je jednoglasno usvojen i program rada za ovu godinu.
“Program rada za 2020. godinu napravljen je misleći da će biti dobra godina, no na kraju godine napravit ćemo izviješće o tome što je ostvareno zbog epidemije korona virusa” – kazala je predsjednica Nena Prosenečki.
Osim obilježavanja dana borbe protiv raka, članice udruge “Agata” organiziraju brojne aktivnosti kako bi se poboljšala preventiva, jer što se bolest ranije otkrije, veća je vjerojatnost izlječenja.

“U programu nam je kao i svake godine pružanje psihološke pomoći oboljelima, predavanja za srednjoškolce, uspostavljanje bolje suradnje s liječnicima opće prakse, podjela edukativnih materijala, rad u radionicama, provođenje ankete o odazivu na preglede i druge aktivnosti. Sve to činimo s ciljem podizanja svijesti o važnosti samopregleda i odlaska na kontrolne preglede” – istakla je Nena Prosenečki.
Članice udruge “Agata” sastaju se svaki prvi ponedjeljak u mjesecu i pozivaju sve kojima je to potrebno da im se obrate za savjet, jer žene koje su to prošle najbolje mogu pomoći, savjetovati i ohrabriti novooboljele.

Na skupštini je za zamjenicu predsjednice izabrana Ivančica Zrinjski, za zamjenicu tajnice Jasna Koščević, a za predsjednicu Nadzornog odbora Karmen Markek.

Za predsjednicu Suda časti izabrana je Iva Prevarek, a članice su Marija Matosović i Slavica Lugomer.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!