Održana konferencija AMK-a – U nedjelju Križevački Monte Carlo

Danas je u prostorijama Auto moto kluba Križevci održana konferencija za medije gdje je najavljena popularna moto utrka Križevci 2020. Naime, utrka će se održati u nedjelju 21. lipnja, tradicionalno na gornjogradskoj stazi.

Iz Nacionalnog su stožera dali potvrdu o održavanju utrke, uz preporuke kojih će se organizatori i gledatelji morati držati kako bi se zaštitilo zdravlje svih sudionika utrke, ali i gledatelja.

Predsjednik AMK Križevci Dragutin Srećec pozdravio je sve prisutne, te se zahvalio u ime kluba svim natjecateljima.

-Posebno se želim zahvaliti našim natjecateljima koji su omogućili Auto moto klubu Križevci da bude 20 godina zaredom prvak u brzincima – rekao je Srećec.

Tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin spomenuo je da je organizacija utrke bila neizvjesnija no ikad s obzirom na situaciju oko pandemije koja nas je zadesila.

-Već danas možemo  reći da je interes za utrku izuzetno velik. Imamo više od 90 prijavljenih natjecatelja do sada, a očekujemo ih i više od 100 – rekao je Peršin i dodao kako se nada da će publika prepoznati ozbiljnost situacije kada se radi o mjerama koje je izdao Stožer.

Tako će se vozači natjecati sljedećim disciplinama: brzinci (125 SP, 300SST, 600 SST, 1000CCM, Big Boys – veterani), skuteri (50, Open, No limit) i Oldtimer klase (I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X)

-Nastojat ćemo biti primjer ponašanja u ovim uvjetima – rekao je Peršin i naglasio kako utrka počinje u 14 sati.

Direktor utrke Dražen Kemenović spomenuo je kako je Križevačka moto utrka kao takva jedina u Hrvatskoj održana u navedenim disciplinama.

-Nakon Nagrade Križevaca očekuje nas Grobnik, Požega, pa zatim po prvi puta Slavonski Brod i na kraju ponovno Grobnik – naglasio je Kemenović.

Natjecatelji Ivan Višak, Mihael Prožek i Denis Petric pozvali su sve koji su spremni navijati da dođu u nedjelju na križevački Monte Carlo.

Valja napomenuti kako će se i ove godine utrka održati u humanitarnom karakteru, što znači da će se novac prikupljen od ulaznica donirati u humanitarne svrhe. 

ds

Pratite nas na društvenim mrežama!