Organizatorica Hoda za život rekla: ‘Silovane žene koje žele pobaciti su ubojice’

N1 Televizija tijekom današnjeg hoda za život razgovarala je s organizatoricom Barbarom Brezac Benigar. Gospođa se na početku razgovora požalila “da su imali nekih problema s gradom koji im nije dao rutu te da grad možda nekome nešto naštimava jer je Hod za slobodu objavio da će i oni imati događaj”.

Razgovarali su i o temi pobačaja silovanih žena koju su svojim nedavnih istupima aktualizirali Nino Raspudić i Miroslav Škoro.

JESTE LI SVJESNI ŠTO GOVORITE?

“Silovatelj je osoba koja je počinila kazneno djelo. Majka koja učini pobačaj je osoba koja je sebe stavila u poziciju ubojice”, kazala je. Reporter N1 Ranko Stojanac postavio joj je pitanje: “Jeste li svjesni što govorite”. “Apsolutno”, odgovorila je.

“Jeste li svjesni kroz kakvu su traumu prošle silovane žene, a vi ih još nazivate ubojicama”, replicirao joj je novinar. “Ni vi ni ja nismo kompetentni…”, počela je govoriti kada se Stojanac ubacio s: “ali vi sebe smatrate kompetentnom”. Na to ga je gospođa optužila da je pristran, a da njezini odgovori, htio on to ili ne, odlaze u javnost.abortushod za životpobačajsilovane žene (telegram.hr)

Pratite nas na društvenim mrežama!