Plenković će se zbog situacije u Zadru danas testirati na koronavirus

Pemijer Andrej Plenković, zbog novonastale situacije u Zadru na teniskom turniru, danas će se testirati na koronavirus, otkrili su Indexu iz Vlade, dodajući kako će postupiti kao odgovoran građanin.

Nešto ranije glasnogovornik Vlade Marko Milić za Dnevnik.hr rekao je da premijer u Zadru nije bio u kontaktu sa zaraženim tenisačima Bornom Ćorićem i Grigorom Dimitrovim. Milić tvrdi kako se premijer kratko sastao s Novakom ĐokovićemGoranom Ivaniševićem i Marinom Ćilićem s kojima je razgovarao oko dvije minute te se pritom nisu rukovali te da je zaraženi bugarski tenisač Dimitrov već napustio Hrvatsku u trenutku kada je premijer stigao u Zadar.

Milić je tada ustvrdio da će se Plenković testirati ako za tim bude potrebe, no već par minuta kasnije za Index je rekao kako će premijer ipak pristupiti testiranju.

VRH VLASTI BIO NA TURNIRU

Uz premijera Plenkovića, turnir su s tribina pratili i guverner HNB-a Boris Vujčić, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar uprave Ivan Malenica. Na Adria Touru bili su i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i njezin suprug Jakov Kitarović. (telegram.hr)

Pratite nas na društvenim mrežama!