Počele prijave za turinir u uličnoj košarci

Križevci će 11. srpnja biti domaćin  Crosscity Bucketsa, turnira u uličnoj košarci koji se pod sloganom – ULICA TO SMO MI održava već osmu godinu. Turnir se od prošle godine igra po službenim FIBA 3 x 3 pravilima, kako će se igrati i na Olimpijskim igrama sljedeće godine u Tokiju. Portal krizevci.info navodi kako će križevački turnir ove godine biti službeno prijavljen pri FIBA-i te će se sve ekipe boriti za bodove koji se računaju za FIBA ranking.

Osmo izdanje turnira bit će, bez dileme, najbolje dosad. Planiramo pregršt noviteta i iznenađenja, a što se sportskog dijela tiče možemo potvrditi kako će križevačka publika imati prilike vidjeti ekipe iz samog vrha Hrvatske, a bit će i ekipa iz inozemstva- rekao je za krizevci.info Dejan Hrlec, jedan od osnivača i glavnih organizatora turnira koji će se i ove godine održati na igralištu križevačke gimnazije.

Kao i lani, na terenima će se pripremiti gumena podloga, pravdu će dijeliti licencirani suci, a još jedan novitet u odnosu na prošlogodišnje izdanje bit će dodatni semafor iza koša, uz onaj na zapisničkom stolu.

– Uz tradicionalno cjelodnevno vođenje programa tijekom turnira, po prvi puta organizirat će se i službeni after party i to u centru Križevaca. Tulum na otvorenom počinje pola sata iza ponoći u Galeriji K2, a za party je zadužen DJ MIRZAISFAB- obećaju organizatori.

Ekipe se prijavljuju putem službene FIBA 3×3 stranice, a turnir je ograničen na 16 ekipa. Kotizacija iznosi 200 kuna, a svi igrači turnira dobivaju službenu majicu, osvježenje i mogućnost osvajanja bogatog nagradnog fonda.

– Pobjednici turnira postat će bogatiji za 4000 kuna, poraženim finalistima pripast će 2000 kuna, dok će treća ekipa Crosscity Bucketsa zaraditi tisuću kuna- najavljuje organizator Udruga P.O.I.N.T..

Tehničku podršku osigurat će Udruga KVARK koja će i ugostit after party u Galeriji K2. Sve dodatne upite možete poslati na mail: krizevackibasket@gmail.com, putem mobitela (+385915796465 – Dejan Hrlec) ili u inbox Facebook stranice turnira: https://www.facebook.com/CrosscityBuckets/.

sn/ krizevci.info

Pratite nas na društvenim mrežama!