Rajn: Atletska staza bit će završena ove godine

Druga faza uređenja atletske staze na križevačkom stadionu definitivno ide ove godine, potvrdio je to gradonačelnik Mario Rajn u programu Radija Križevci. Grad je u proračunu već osigurao sredstva za postavljanje tartan staze koja je vrijedna 1,6 milijuna kuna.

– Uskoro idemo u javnu nabavu i očekujem da ćemo dobiti najpovoljnijeg izvođača, ali za kvalitetu koju očekujemo- najavio je Rajn.

Grad je na natječaj prekogranične suradnje Hrvatska- Mađarska prijavio i opsežan projekt vezan uz sportski turizam iz kojeg je moguće dio sredstava uložiti u sportsku infrastrukturu, pa i u atletsku stazu i dodatne sportske sadržaje. Projekt nije prošao, Grad je najavio žalbu, ali radovi na stazi idu dalje.

– Nemamo vremena čekati ishod žalbe. Sportaši i rekreativci zaslužuju stazu nakon više od 30 godina čekanja, ali eto, do sada nije bilo volje i načina kako to riješiti. Dakle, do kraja ove godine staza će biti završena sredstvima iz gradskog proračuna- poručio je križevački gradonačelnik kojem je atletska staza bila i dio izbornog obećanja.

sn/ foto: RKZ

Pratite nas na društvenim mrežama!