Spravišče otkazano

Rajn: Između tradicije i zdravlja odlučili smo se za zdravlje

Križevačko veliko spravišče, koje se trebalo održati u subotu 4. srpnja, definitivno je otkazano, potvrdio je to gradonačelnik Mario Rajn u emisiji na Radiju Križevci.

– Znam da je bila velika želja da ove godine organiziramo Spravišče kako bi se održala tradicija, ali s obzirom na trenutačnu epidemiološku sliku u Hrvatskoj i činjenicu da je teško osigurati fizičku distancu čak i na otvorenom, između tradicije i zdravlja naših sugrađana odlučili smo se za zdravlje- rekao je Rajn.

Naime, iako je ovogodišnje Spravišče bilo zamišljeno u kraćem obliku, bez velikih koncerata i uz poštivanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, sigurno je da bi privuklo veći broj građana, ali i izvođača na predstavi pomirbe kalničkih šljivara i križevačkih purgera.

– Za sada imamo povoljnu epidemiološku sliku u gradu, ali veće okupljanje bi je moglo pokvariti. Budite sigurni da ćemo iduće godine nadoknaditi Spravišče našim sugrađanima, ali sada je najvažnije očuvati zdravlje- poručio je gradonačelnik.

Za subotu je bila najavljena i dodjela gradskih priznanja na pozornici u paviljonu na Strossmayerovom trgu, no i to je otkazano.

– Budući da je riječ o našim sugrađanima koji su svi redom zaslužili ta priznanja, zbog toga mi je najviše žao- rekao je Rajn i dodao da će, ovisno o epidemiološkoj situaciji, smisliti način da najzaslužnijim Križevčanima ove godine Grad uruči nagrade.

sn/ foto rkz

Pratite nas na društvenim mrežama!