Tijekom vikenda sankcionirana 43 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola

Tijekom vikenda, od 5. do 8. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Uzroci prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima (3), nepropisna vožnja unazad, nepropisno parkiranje i oduzimanje prednosti prolaska. Vozač pod utjecajem alkohola izazvao je jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom.
Mladi vozači izazvali su tri prometne nesreće, od kojih jednu prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom. Greške mladih vozača koje su dovele do nesreća bile su brzina neprimjerena uvjetima, nepropisno parkiranje i oduzimanje prednosti prolaska.

Tijekom vikenda ukupno je sankcionirano 265 prometnih prekršaja od kojih 43 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja ispitivanja prisutnosti droge u organizmu, 110 prekršaja prekoračenja opuštenih brzina kretanja, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača su bila uhićena, a dva vozača su bila smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 6. lipnja, u 19 sati, na državnoj cesti broj 28 u Kenđelovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 129 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 6. lipnja, u 20.50 sati, u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu, kod 38 – godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,95 promila.

Ističemo i zaticanje 57 – godišnjeg vozača koji je, u subotu, 6. lipnja, u 15 sati, u Kuzmincu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,20 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Tijekom pojačanog nadzora vikendom izvršen je nadzor 62 mlada vozača kojom prilikom je utvrđeno 13 prekršaja, od kojih tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (0,00 do 0,50 g/kg – 1, od 0,50 do 1,00 g/kg – 2, od 1,00 do 1,50 g/kg – 0, više od 1,50 g/kg – 0), šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj nepoštivanja značenja prometnog znaka i jedan prekršaj nekorištenja pomagala upisanih u prometnu dozvolu.
Najveći alkohol kod mladih vozača, utvrđen je u 22.01 sati u petak, 5. lipnja, u Ulici Stjepana Pašice u Drnju, kod 23 – godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,99 promila.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 glavnim ubojicama u prometu“, kao i nadzoru mladih vozača, vozača mopeda i motocikala te recidivista.

Pratite nas na društvenim mrežama!