U Hrvatskoj danas 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Kako je istaknuo državni tajnik Ministarstva zdravstva, Tomislav Dulibić, posljednja 24 sata imamo 11 novooboljelih.

Na 115. dan pojave koronavirusa u Hrvatskoj, dodao je, od 70.917 testiranih tako se do sada ukupan broj zaraženih popeo na 2269. Svi novooboljeli su promptno obrađeni, a svi njihovi bliski kontakti stavljeni u samoizolaciju. Brzom reakcijom epidemioloških službi i zdravstvenog sustava situacija je pod kontrolu – rekao je Dulibić dodavši kako je u tijeku, u skladu s povoljnom epidemiološkom situacijom, vraćanje KB Dubrava u normalizaciju rada.

Plenković je naglasio kako pandemija ne jenjava, a broj novozaraženih u svijetu je nikada veći nego ovih dana. Moramo zadržati one ključne mjere koje sprječavaju zarazu, a to su izbjegavanje rukovanja te pranje i dezinfekcija ruku. Ne bi bilo dobro da to zaboravimo i bilo bi dobro da spriječimo veće širenje. Sada je da vodimo računa o oprezu – rekao je Plenković.

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera, Davor Božinović, apelirao je na građane da ne putuju u inozemstvo bez iznimnog razloga i da se po povratku kući ponašaju odgovorno. Ova današnja situacija nam je još jedna vrsta upozorenja da je virus još uvijek tu – rekao je dodavši kako će sa dva broda iz Kine stići kupljena i donirana zaštitna oprema ukupne težine 407,3 tone.

Izvor: 24sata.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!