U Sisku Hod za život, dočekala ih je hrpa prosvjednika Hod za slobodu

U Sisku je održan Hod za život, manifestacija boraca protiv pobačaja koja je u tom gradu organizirana prvi put. Aktivisti okupljeni pod geslom “Za zaštitu svakoga života bez diskriminacije” skupili su se oko 10 sati, prošli su od Sisačkog robnog centra, šetnicom Slave Štrigla uz rijeku Kupu do paviljona na Šetnici Vladimira Nazora gdje je bio održan prigodan program, javlja HKM. U povorci je navodno sudjelovalo oko 500 građana.

Istovremeno s Hodom za život, u Sisku se održava i Hod za slobodu, koji je organizirala Platforma za reproduktivnu pravdu. Organizatori tog protuprosvjeda pozvali su simpatizere preko Facebooka da se suprotstave onima koji „pod krinkom njegovanja vrijednosti obitelji i vjere želi zabraniti pobačaj te tako oduzeti ženama pravo da samostalno odlučuju o svome tijelu“, ali i naglasili kako svoje mišljenje žele izraziti na civiliziran način.

BUČAN SUSRET DVIJE GRUPE

I Hod za slobodu počeo je u 10 sati u centru Siska pa je susret dvije skupine bio neizbježan. Kamera N1 televizije zabilježila je kako je to izgledalo. Dok borci protiv pobačaja prolaze jednom stranom ulice, noseći transparent sa svojim geslom, protuprosvjednici na drugoj strani ceste zvižde, viču i mašu svojim transparentima. Ističu se poruke „Zahtijevamo besplatan pobačaj“ i „Grad pobjede zdravog razuma“.

U Sisku su i članovi platforme Možemo! koji su na trasi kojom prolazi Hod za život razvili veliki transparent na kojem piše “hodaj do birališta, pobijedi fundamentalizam”. (telegram.hr, facebook: Platforma za reproduktivnu pravdu)

Pratite nas na društvenim mrežama!