U Srbiji u 24 sata 227 novozaraženih, u BiH drugi dan zaredom rekordan broj

Zaraženi su i predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković i ministar obrane Aleksandar Vulin

Srbija je u subotu zabilježila novi skok broja zaraženih koronavirusom – sa 193 u petak na 227 u subotu. Infekcija COVID-19 odnijela je još dvije žrtve, dosad ukupno 267, a povećan je i broj pacijenata na respiratorima – s jučerašnjih 26 na 32 u subotu. Testirane su 5.993 osobe, a registrirano je 227 pozitivnih slučajeva, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

Srbija u posljednjih pet dana dana bilježi troznamenkasti porast broja novozaraženih. Ranije danas priopćeno je da je koronavirus potvrđen predsjednici Skupštine Srbije Maji Gojković, te srbijanskom ministru obrane Aleksandru Vulinu, a prema navodima medija još su najmanje dva dužnosnika u Vladi Srbije pozitivni na covid 19.

DRUGI DAN ZA REDOM REKORDAN BROJ OBOLJELIH

U subotu su u Bosni i Hercegovini zabilježene čak 172 zaražene osobe koronavirusom, što je drugi dan zaredom da se u toj zemlji bilježi rekordan broj oboljelih od početka epidemije u ožujku ove godine. Kako su izvijestili iz entitetskih zdravstvenih ustanova u zadnja 24 sata je testiranjem na virus SARS-CoV-19 otkrivena 101 pozitivna osoba u Federaciji BiH te još 71 u Republici Srpskoj.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo najveći dnevni skok je zabilježen u Stolcu, a svi pozitivni su iz tvornice za preradu ribe u vlasništvu grupacije Žuvela iz Hrvatske. Nakon Stolca najveći broj zaraženih je u Sarajevu s 23 osobe.

TROJE PREMINULIH U BIH

U Republici Srpskoj po broju zaraženih prednjači Prijedor s 10 oboljelih, slijedi Banjaluka s osam te Kotor Varoš i Zvornik sa sedam pozitivnih na testiranju. Drugi dan zaredom BiH ‘obara rekord’ po broju zaraženih osoba koronavirusom nakon što je u petak zabilježeno 140 slučajeva. Zdravstvene službe izvijestile su kako su u zadnja 24 sata od posljedjica virusa SARS-CoV-19 preminule tri uglavnom starije osobe koje su imale i druge bolesti.

Iz Kriznog stožera Federacije BiH pozvali su građane da zbog pogoršavanja epidemiološke situacije izbjegavaju javna okupljanja i ograniče kretanje. Podsjetili su na pridržavanje mjera osobne zaštite, držanje razmaka, izbjegavanja rukovanja i grljenja. (telegram.hr)

Pratite nas na društvenim mrežama!