Umro je Tomislav Majić

Danas ujutro u 83. godini preminuo je Tomislav Majić.

Bio je vrlo poznati šahovski aktivist iz Svetog Ivana Žabna, gdje je i stvorio školu šaha, te uspješno pedesetak godina vodio sada drugoligaški klub ŠK Tomislav Goran.

Prenosimo posvetu i sjećanje Vlade Karagića s facebook profila ŠK Ivan Dvoržak.

Jedan od posljednjih velikih hrvatskih šahovskih očeva nije više među nama. Tomislav Majić otplovio je tihim nebeskim stranama pred zoru 20. lipnja.
On nije bio samo otac tragično stradalog državnog prvaka Gorana Majića, po kome šahovski svijet pamti ovaj kraj. Bio je i otac nekoliko malih klubova poput “Tomislav-Gorana”, “Starih graničara” ili ŠK Ivan Dvoržak. Sigurno je da bez njega ne bi bilo ni ovakvog Vidovića, Komljenovića, Baruškina, ni Karagića Ne bi bilo Tomislava Hrebaka, Petre Vrbančić, Ante Crnova, Andrije Hiržina, Marije Bilješko, Helene Domislović i stotina djece koja su zbog njega izabrala šah.
Podigao je prsten šahovskih utvrda između Bilogore i Kalnika i ostavio golem ljudski trag. Nismo ga uvijek lijepo pratili i dobro razumjeli, ali smo mu na svemu triput zahvalili. Bilo bi jako tužno i nezahvalno da nismo.
Nevolja s očevima i sinovima tako je lijepo opisana u Oliverovoj pjesmi “Oprosti mi pape”.
Poveo nas je na put s kojeg ništa nije uzimao za sebe, plemenit put koji nije bio samo njegov.
Hvala Tomislave što si nas i svojim posljednjim činom još jednom poučio. Čovjek ne umire dok su živi ljudi i mjesta s kojima je dijelio Sunce.
Počivao u miru Božjem! (foto: Vesna Živčić)

Posljednji ispraćaj biti će u ponedjeljak u 13 na groblju Sveti Ivan Žabno.

Pratite nas na društvenim mrežama!