Veselo je bilo proteklog vikenda! 48-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,31 promila

Tijekom vikenda, od 19. do 23. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 10 prometnih nesreća od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Ukupno je utvrđen 271 prometni prekršaj od kojih 38 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 120 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojas, sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i jedan prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača su bila uhićena, a dva vozača su bila smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Provedena su četiri žurna prekršajna postupku u kojima su vozači kažnjeni novčanim kaznama, zaštitnim mjerama i kaznama zatvora.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 19. lipnja, u 15.53 sati, na državnoj cesti broj 28, u Kenđelovcu, kada se osobni automobil kretao brzinom od 124 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, 19. lipnja, u 19.47 sati, u Koprivnici u Ulici Močile, kod 48-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,31 promila te je bio smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja.

Tijekom pojačanog nadzora vikendom izvršen je nadzor 46 mladih vozača kojom prilikom je utvrđeno 12 prekršaja, od kojih jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 glavnim ubojicama u prometu“, kao i nadzoru mladih vozača, vozača mopeda i motocikala te recidivista.

Foto: indiatoday.in

Pratite nas na društvenim mrežama!