Bandić u elementu, malo će popraviti Spomenik domovini. Ugradit će stroj za maglu i lightshow koji košta 760.000 kn

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić očito je zamislio da Spomenik domovini, koji će biti podignut na livadi između zgrade gradskog poglavarstva i Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, bude prava lightshow senzacija.

Emisija Strah od slobode Radio studenta objavila je da će se u fontanu uz spomenik ugraditi pogon koji proizvodi efekt magle, i koji će koštati 766.890,85 kuna kuna. Sustav će se sastojati od stotinu mlaznica koje će ispuštati maglicu, a maglicu i spomenik će osvjetljavati 110 LED lampica. Lampce će moći raditi u minimalno tri načina rada; brza izmjena, spora izmjena te konstantno svjetlo.

SPOMENIK STOJI 34,7 MILIJUNA KUNA

Strah od slobode objavio je i kako posjeduje troškovnik u kojem su navedeni svi detalji troškova za ovu ingenioznu investiciju. “Gradskoj upravi i gradonačelniku predlažemo da na ukupnu cijenu spomenika od 34,7 milijuna dodaju još malo našeg novca i osiguraju jato gusaka kao sastavni dio spomeničkog kompleksa, što će na najbolji mogući način zaokružiti njegovu simboliku”, pišu na svojoj Facebook stranici.

Izgradnja spomenika počela je 23. rujna 2019. godine kada je postavljen kamen temeljac na zelenoj površini ispred Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Autor idejnog rješenja za spomenik je arhitekt Nenad Fabijanić, a završetak izgradnje spomenika očekuje se u rujnu ove godine. U lipnju je krenulo uređenje zelene površine oko spomenika, a svjetlosna instalacija će se nalaziti na južnom dijelu spomenika. Na stranicama grada ističu da čeka dolazak staklene stijene iz Kine, koja će na brušenje u Češku. (telegram.hr)

Pratite nas na društvenim mrežama!