Blaženka Divjak i svi ljudi iz Ministarstva negativni su na koronu. Ostat će u samoizolaciji do 22. srpnja

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak negativna je na koronavirus, javlja reporter N1 televizije Elvir Mešanović. Divjak je za tu televiziju potvrdila da nije zaražena. „Nalaz je pokazao da sam negativna na koronavirus, uskoro objavljujemo rezultate za ostale zaposlenike ministarstva“, kazala je ministrica, prenosi Mešanović.

Ministrica se nešto kasnije oglasila na Facebooku. Potvrdila je da su i svi iz ministarstva koji su se danas testirali negativni, ali da će iz predostrožnosti ostati u samoizolaciji do 22. srpnja

Divjak je danas poslana u samoizolaciju zajedno sa svim dužnosnicima u Ministarstvu obrazovanja. Kako su javili iz tog Ministarstva, mjera je propisana zbog toga što je otkriveno da je državna tajnica Ivana Franić pozitivna na koronavirus.

DRŽAVNA TAJNICA ZARAZILA SE NA SVADBI

Mediji su uskoro doznali da je Franić bila na rizičnoj svadbi koja je 3. srpnja održana u Zadru. Nakon toga se nije testirala ili bila u samoizolaciji prije dolaska u Ministarstvo, a tamo je sudjelovala na kolegiju dužnosnika te na drugim sastancima.

Divjak je danas na Facebooku potvrdila da je u samoizolaciji. “Svi iz MZO-a smo za sada dobro. Radim od doma, svi procesi i pripreme za iduću školsku i akademsku godinu idu svojim tijekom i ne sumnjam da ćemo, kao što smo preko noći krenuli s nastavom na daljinu, sigurno uspjeti voditi Ministarstvo znanosti i obrazovanja na daljinu nešto više od tjedan dana. Ovo je ipak mirno prijelazno razdoblje”, napisala je, pozvavši građane da budu odgovorni. (telegram.hr)

Pratite nas na društvenim mrežama!