Blokiran dio bankovnih kartica hrvatskih korisnika: “Otkrili smo moguću kompromitaciju podataka”

Vlasnici PBZ Visa kartica, bivših American-express kartica, javljaju da su im blokirane kartice, nisu mogli plaćati njima. Naknadno su, piše Novi list, dobili sms-poruke da su im kartice blokirane zbog navodne značajne pronevjere u SAD-u putem on line trgovine, te da će dobiti nove kartice i pinove.

– Naše stručne službe otkrile su moguću kompromitaciju podataka prilikom korištenja kartica od strane klijenata na jednom od internetskih prodajnih mjesta te se preventivnim blokadama određenog manjeg broja kartica, za koje je procijenjena mogućnost kompromitacije povezana s ovim izoliranim događajem, spriječila moguća daljnja šteta. Naglašavamo da je upravo zahvaljujući brzoj reakciji naših službi spriječena bilo kakva zloupotreba kartica te su korisnici u potpunosti sigurni, a sve kartice za koje je procijenjena mogućnost kompromitacije bit će zamijenjene novim karticama u najkraćem mogućem roku, bez naknade za izdavanje, poručuju iz PBZ-a.

Ističu i da “PBZ i PBZ Card imaju vrlo razvijen sustav sigurnosti i sprječavanja zloupotrebe te svojim korisnicima nude najvišu razinu sigurnosti.”

– U slučaju bilo kakve indikacije na moguću zloupotrebu kartičnih podataka, poduzimamo sve preventivne radnje, uključujući blokiranje daljnjeg korištenja kartica za koje postoji sumnja u kompromitaciju, a kako bi svim svojim korisnicima omogućili sigurno korištenje kartica, zaključuju u Privrednoj banci Zagreb. (poslovni dnevnik)

Pratite nas na društvenim mrežama!