Capakov dopis kojim je Hrebaka iščupao iz samoizolacije; zbilja je nestvarno

HSLS-ovom saborskom zastupniku i bjelovarskom gradonačelniku Dariju Hrebaku epidemiologinja HZJZ-a odredila je samoizolaciju zbog kontakta s osobom koja je zaražena koronavirusom, ali iz nje ju je ipak iščupao šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

Društvenim mrežama počelo se širiti Capakovo, prilično neobično epidemiološko mišljenje, u kojem obrazlaže zašto gospodin Hrebak ipak ne mora u samoizolaciju.

“Gospodin Hrebak Dario iz Bjelovara je dana 17.7.2020. ostvario rizičan kontakt u dvorani za sastanke na kojoj je bilo više osoba od kojih je većina nosila maske, međutim osoba za koju se kasnije pokazalo da je pozitivna na COVID-19 je u jednom trenutku skinula masku s lica”, piše Capak u uvodu dopisa.

PRVO NE MORA, A ONDA BI TREBAO…

A onda slijedi i neobično objašnjenje zašto on, eto, u ovom trenutku ne mora u samoizolaciju.

“U sljedećih 36-48 sati gospodin Hrebak nije i neće biti zarazan, a ako neće biti u samoizolaciji, potrebno je da nosi masku. Nakon toga se treba ili ponovno testirati ili biti u samoizolaciji 14 dana od rizičnog kontakta koji je ostvaren 17.7.2020. U privitku dostavljamo nalaz Službe za mikrobiologiju HZJZ-a”, zaključuje Capak.

HRVATSKA BEZ HREBAKA DANAS NE BI IMALA VLADU

Sve se, sigurno čistim spletom okolnosti, dogodilo uoči sjednice Sabora na kojoj je trebala biti potvrđena nova Plenkovićeva vlada. Da je “gospodin Hrebak Dario” iz mišljenja ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo postupio po preporuci županijske epidemiologinje, Hrvatska danas vjerojatno ne bi imala novu Vladu. Naime, HDZ i partneri imaju ukupno 76 mandata, dakle najtanju moguću saborsku većinu.

Bez Hrebaka, ili bilo koga drugog od 75 zastupnika, Vlada jučer ne bi dobila potporu Hrvatskog sabora. Stoga je “epidemiološko mišljenje” Krunoslava Capaka – suprotno mišljenju nadležne županijske epidemiologinje koja je Hrebaku odredila samoizolaciju – bilo odlučujuće za izglasavanje nove Vlade Andreja Plenkovića./telegram.hr/

Pratite nas na društvenim mrežama!