CARNET-u dodijeljeno priznanje „Izvrsnost u izazovima“

Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži – CARNET dodijeljeno je priznanje „Izvrsnost u izazovima“ za kvalitetno upravljanje zaposlenicima u nepredvidljivim okolnostima.

Riječ je o projektu koji je krajem travnja pokrenula tvrtka Selectio – vodeća grupacija specijalizirana za savjetovanje u ljudskim resursima, a dodjeljuje se s ciljem promoviranja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima u neizvjesnim i izazovnim vremenima, poput aktualne krize vezane uz koronavirus.

CARNET je prošao kroz nezavisnu evaluaciju HR praksi koje je provodio u kriznom periodu, a procjenjivalo se koliko je poslodavac bio agilan, kako je organizirao rad i komunicirao sa zaposlenicima tijekom krize, što je poduzeto kako bi se osiguralo fizičko zdravlje, sigurnost i dobrobit zaposlenika te koliko je kompanija bila tehnološki spremna za vrijeme pandemije.

U Izvještaju o evaluaciji HR praksi u CARNET-u navedeno je kako je gotovo 100 posto zaposlenika prebačeno na potpuni rad od kuće te su im, uz korištenje više komunikacijskih platformi, pravovremeno komunicirane strateški važne odluke te savjeti za lakši rad od kuće. Usto, svim zaposlenicima su omogućeni potrebni alati i rješenja za neometan rad od kuće kao što su softver, hardver, sigurna i stabilna mreža te dodatna oprema po potrebi.

Pratite nas na društvenim mrežama!