Čestitke islamskim vjernicima u povodu Kurban-bajrama

Islamski svijet danas obilježava veliki blagdan Kurban-bajram. Stižu čestitke islamskim vjernicima i muftiji Azizu ef. Hasanoviću.

Plenković: Važnost kulture dijaloga, tolerancije i razumijevanja

– Neka ovo blagdansko vrijeme bude prigoda da se ponovno prisjetimo važnosti kulture dijaloga, međusobne tolerancije i razumijevanja te prilika za daljnji napredak u njegovanju postojećih dobrih odnosa, na koje smo osobito ponosni. Mešihatu Islamske vjerske zajednice i svim vjernicima želim da predstojeći blagdan provedu mirno, u krugu obitelji i prijatelja, uz obilje radosti, zdravlja i sreće. Bajram Šerif Mubarek Olsun!, napisao je premijer Andrej Plenković u čestitki povodom   Kurban-bajrama.

Milanović: Poticaj u promicanju dobra, tolerancije i solidarnosti

– Blagdan Kurban bajrama poticaj je promicanju dobra, tolerancije i solidarnosti među ljudima. Neka taj veliki blagdan žrtve pridonese stvaranju mira i međusobnog razumijevanja. S tom mišlju svim našim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke u povodu proslave Kurban bajrama, želim da vam donese zdravlja i sreće te da ga provedete uz obitelj i prijatelje. Bajram Šerif Mubarek Olsun”, napisao je predsjednik Zoran Milanović u čestitki.

Jandroković: Nada i vjera u bolju budućnost i zajedništvo

– Blagdan Kurban bajrama nas uvijek iznova podsjeća na vrijednosti međusobnog poštovanja, uvažavanja i solidarnosti. Neka nas stoga ovaj blagdan nade i vjere u bolju budućnost potakne na zajedništvo kako bismo mogli pronaći dovoljno mudrosti i hrabrosti da prebrodimo sve izazove vremena u kojem živimo i osiguramo sigurnu budućnost naše domovine i društva”, stoji u čestitki.

– Želim da ovaj blagdan proslavite u krugu vaših najbližih u miru, ljubavi i radosti. Bajram šerif mubarek olsun! Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen!”, napisao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković i čestitao Kurban bajram svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Hrvatskoj u svoje osobno ime i u ime Hrvatskog sabora.

Bozanić: Nastojanje za suradnjom i solidarnošću

– Sa željom da uzvišeni Stvoritelj primi post i molitvu islamskih vjernika, kao žrtveni prinos na izgradnju zajedništva, od srca čestitam Kurban-bajram Vama i vjernicima Islamske zajednice u Hrvatskoj. Bremenitost vremena u kojem nam je dano živjeti suočava nas s još uvijek prijetećom pandemijom bolesti COVID-19, kao i s posljedicama razornog potresa u Zagrebu, te postaje velik izazov za vjernike u nastojanju da se suradnjom i solidarnošću odgovori na izazove sadašnjeg trenutka, ističe kardinal Bozanić.. 

– Neka izvor blagdanskog slavlja muslimanskih vjernika i ove godine bude u zahvalnosti za darove što ih dobri Bog obilno daje pojedincima, obiteljima i svim ljudima dobre volje. Vama, Vašim suradnicima i vjernicima islamske vjeroispovijesti u Hrvatskoj želim obilje Božjeg blagoslova, stoji u čestitci nadbiskupa zagrebačkog, kardinala Josipa Bozanića muftiji Azizu ef. Hasanoviću i islamskim vjernicima. /hrt.hr/

Pratite nas na društvenim mrežama!