Da li je 80-ero djece na listi čekanja za vrtić? Što se poduzima, pitaju vijećnici?

Potpredsjednik Gradskog vijeća Eduard Krmpotić postavio je pitanje na sjednici Gradskog vijeća o otvorenoj listi čekanja za dječji vrtić. Što grad poduzima za rješavanje tog pitanja, zapitao je?

Gradonačelnik Mario Rajn odgovorio je da je održan sastanak sa svim ravnateljima.

“Jedan vrtić na području grada otvara novu skupinu za 25-ero polaznika. U ovom trenutku imamo u tom istom vrtiću 38 mjesta koja će se najkasnije do 1. rujna otvoriti. Isto tako, na listi od 80-ero djece postoji značajan broj djece koja još nemaju napunjenu godinu dana života i sukladno pravilniku ne mogu biti niti uvršteni iako stoje tamo na popisu.

Naravno da očekujemo i otvaranje vrtića u okolici. Trenutno se gradi 5 vrtića u krugu radijusa od 20 km, a jedan dio djece iz okolnih općina je trenutno u našim gradskim kapacitetima.

Za razliku od prošle godine, ove godine je puno izraženija potreba i barem je tako medijsko istupanje, prema gradskom vrtiću kad u stvari postoje drugi kapaciteti koji su u sustavu subvencija Grada Križevaca. Apeliram na sve roditelje kojima je zaista hitno da razmotre i druge opcije. Naravno da ćemo i dalje pratiti, postoji još jedan projekt koji alternativno razmatramo. Ukoliko do kraja godine dođemo u situaciju da dio djece ode u općinske vrtiće, budući da njihove općine neće više subvencionirati vrtiće na području grada, vrlo lako ćemo biti u jednoj drugačijoj situaciji” – kazao je Mario Rajn.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!