Dogodilo se na današnji dan – 22. srpnja

Njemački fizičar Gustav Ludwig Hertz, nećak poznatijeg Heinricha Hertza prema kojemu je ime dobila mjerna jedinica za frekvenciju, otac Carla Hertza koji je otkrio ultrazvuk, a sam dobitnik Nobelove nagrade za fiziku za studije o prolasku elektrona kroz plin koje je sproveo s Jamesom Franckom, rođen je u Hamburgu 1887. godine.

Američka glumica Louise Fletcher, najpoznatija po ulozi Ratchet u filmu One Flew over the Cuckoo’s Nest za koju je dobila Oscara i Zlatni globus, te kao Kai Winn Adami u seriji Star Trek: Deep Space Nine, a zapamćena i po nastupima u filmovima Russian Roulette, The Lady in Red, Firestarter, Blue Steel, Mulholland Falls, Breast Men, Cruel Intentions i drugima, rođena je 1934. godine u Birminghamu u Alabami.

Američki glumac, redatelj i politički aktivist Danny Glover, vjerojatno najzapamćeniji po ulozi detektiva Rogera Murtaugha u filmskom serijalu Lethal Weapon, a poznat i po nastupima u filmovima Escape from Alcatraz, Witness, The Color Purple, Predator 2, Flight of the Intruder, Maverick, The Rainmaker, Just a Dream, Missing in America, Dreamgirls, Poor Boy’s Game i brojnim drugima, rođen je u San Franciscou 1946. godine.

Američki filmski i kazališni glumac Willem Dafoe, osnivač eksperimentalne kazališne grupe The Wooster Group, dva puta nominiran za Oscara, zbog oštrih crta lica i iskrivljenog smiješka najpoznatiji po ulogama negativaca, a zapamćen pu nastupima u filmovima To Live and Die in L.A., Platoon, The Last Temptation of Christ, Shadow of the Vampire, Mississippi Burning, The Boondock Saints, American Psycho, serijalu Spider-Man i drugima, rođen je 1955. godine u Appletonu u Wisconsinu. (metro-portal)

Pratite nas na društvenim mrežama!