Dovršeno kriminalističko istraživanje – Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari

Između 23. i 24. svibnja na križevačkom području nepoznati počinitelj je bez znanja i dopuštenja od oštećenog 39 – godišnjaka uzeo osobni automobil radi privremene upotrebe. Vozilo je naknadno pronađeno. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

NADOPUNA:

Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18 – godišnjakom sa šireg križevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Sumnja se da je osumnjičeni tijekom noći 23./24. svibnja, u Križevcima u Zagrebačkoj ulici bez znanja i dopuštenja od oštećenog 39 – godišnjaka uzeo nezaključani osobni automobil s ključevima u vozilu radi privremene upotrebe. Vozilo je naknadno pronađeno ostavljeno u Križevcima u Ulici Križevčine.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Dobro je podsjetiti

Uvijek zaključavajte svoja vozila

Kradljivci vozila traže najlakšu metu i iskoristiti će svaku priliku koju ste im pružili.
Uvijek zaključajte svoje vozilo, čak i onda kad je parkirano u garaži, dvorištu ili na prilazima kuće. Provjerite da su sva vrata zatvorena, uključujući i prtljažnik. Pobrinite se da su svi prozori zatvoreni, uključujući i krovni prozor.

Pratite nas na društvenim mrežama!