Drugo križevačko likovno ljeto: izložili seniori KLK-a

U atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci danas je otvorena izložba radova članica i članova – seniora Križevačkog likovnog kruga.

Uvodno je ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi kazala koje su sve izložbe održane tijekom ovog mjeseca te najavila da u utorak slijedi u Likovnoj galeriji izložba Hlebinske škole.

Predsjednica Križevačkog likovnog kruga Marijana Šatrak podsjetila je da su se nedavno križevačkoj javnosti predstavili juniori KLK-a, a sada se nastavlja izložba sa seniorima:

“Dvadesetak autora izlaže svoja djela u raznim tehnikama, sa raznim motivima, od mrtve prirode, pejzaža, portreta. Nekoliko slikara održalo je u parku na Nemčićevom trgu mini koloniju i moglo se vidjeti kako nastaju djela” – kazala je Marijana Šatrak.

O tehnikama i slikarstvu govorio je zamjenik predsjednice KLK-a prof. Zoran Homen koji je istakao da Križevački likovni krug okuplja 50-tak članova:

“Sada imamo i podmladak, naše juniore koji su garancija za nastavak rada KLK-a. Osnovu našeg Križevačkog likovnog kruga čine polaznici tečaja crtanja i slikanja, nastojimo da se educiraju i to se vidi kod radova. Sad smo izložili neke radove, a posebno moram istaći našu slikaricu Đurđicu Balog. Ona je doajen našeg naivnog likovnog stvaralaštva ostvarujući svoju prepoznatljivost i drago nam je da je i ona

članica naše udruge. Ostali članovi preferiraju realistički stil slikanja, ali imamo i slikara koji se bave nekim posebnim tehnikama kao što je rad sa voskom, ima i nekih apstraktnih stvari, uglavnom različitih likovnih izrada što upotpunjuje jednu sliku i raznolikost naše udruge. I zbog toga se ova izložba čini zanimljivom i nadam se da će i novi članovi, ima ih i izvan Križevaca, nastaviti tu jednu dobru tradiciju izlagačke djelatnosti našeg KLK-a koji je često pozivan i na druge izložbe i likovne kolonije” – rekao je Zoran Homen i pozvao slikare da svakodnevno pomalo vježbaju i slikaju.

Izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel koji je zahvalio što je uspješno organizrano Drugo križevačko likovno ljeto.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!