Gradit će se nova sportska dvorana – naši učenici i klubovi to zaslužuju

U dvorištu Osnovne škole Ljudevita Modeca danas je svečano potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji nove sportske dvorane s tvrtkom Radnik d.d. Ugovor su potpisali direktor Križevačkog poduzetničkog centra Tomislav Gerić i članovi Uprave tvrtke Radnik Ana Habijanec i Mario Biljan.
Ukupna površina nove dvorane iznosi 2500 kvadrata i sadržavat će jedno glavno košarkaško igralište, jedno glavno rukometno igralište, 2 košarkaška i jedno manje odbojkaško igralište. U sklopu dvorane izgradit će se novo parkiralište sa 41-nim parkirnim mjestom i okretište za autobus kao i novo vanjsko nogometno i košarkaško igralište. U dvorani će biti izgrađena i tribina sa oko 600 mjesta. U aneksu dvorane bit će izgrađena nova knjižnica, kuhinja te velika blagavaonica. Nova dvorana graditi će se u dvorištu škole. Neće biti školska nego gradska sportska dvorana, no učenici škole će je koristiti za svoje aktivnosti. Izvan radnog vremena škole bit će na raspolaganju za komercijalni najam klubovima i rekreativcima.

Ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Dražen Bokan izrazio je zadovoljstvo i zahvalio gradonačelniku Mariju Rajnu i Gradskoj upravi na iznalaženju hrabrosti, volje i želje da učenici ove škole budu maknuti s ceste:
“Dugo čekamo ovaj trenutak jer to je dvorana koja se dugo planira i stvarno će djeci puno značiti” – kazao je Dražen Bokan.

Direktor Križevačkog poduzetničkog centra Tomislav Gerić rekao je:
“Nama je velika čast da možemo biti dio ovako jednog velikog projekta koji će poboljšati život i djeci koja polaze osnovnu školu Ljudevita Modeca, ali i svim ostalim građanima, koju će klubovi moći koristiti kao i sve ostale zainteresirane strane. Mislim da je ovo jedan veliki korak i da će poboljšati život sveopćoj zajednici u cjelini”.

Član Uprave tvrtke Radnik d.d. Mario Biljan rekao je:
“Čast nam je i zadovoljstvo da smo dobili priliku graditi dvoranu u našem gradu. Napravit ćemo je kvalitetno i u roku.”

Na kraju se obratio gradonačelnik Mario Rajn te kazao je da je ovo povijesni dan za grad, ali bilo je u ovom mandatu i drugih te da će i dalje biti još takvih prilika.
“Potreba je već 20-tak godina, jer zadnja sportska dvorana je izgrađena pred više od 20 godina. Sigurnosni problemi koje su imali naši učenici su samo iz godine u godinu rasli. Ipak, ovo nije samo pitanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca, već je riječ o dvorani koja je preduvjet za prelazak u jednosmjensku nastavu i vjerujem, za puno kvalitetniji život i naših učenika, ali i obitelji budući da će se otvoriti niz termina koji će u popodnevnim satima i vikendom biti na raspolaganju klubovima za komercijalni najam, ali prije svega za kvalitetniji obiteljski život i život društvene zajednice. Nije ovo jedini takav projekt u koji moramo ulagati, trenutno je najveći i mogu ga smatrati krunom mandata budući da je to direktno investicija tvrtke u vlasništvu Grada Križevaca. Naši učenici to svakako zaslužuju kao i kolektiv škole i građani. Veselim se najavama da će sve biti u roku budući da bi dvorana trebala biti pripremljena za školsku godinu 2021/2022. kada će svi pogledi biti usmjereni prema jednosmjenskoj nastavi – rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Potpisivanju ugovora prisustvovali u i zamjenici gradonačelnika Danijel Šaško i Mario Martinčević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović i pročelnici Grada Križevaca.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!