Gradskom društvu Crvenog križa Križevci odobren trogodišnji program „Klub osoba treće životne dobi“

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci apliciralo je u partnerstvu s Gradom Križevcima trogodišnji program za razdoblje od 2020.-2023. godine pod nazivom „Klub osoba treće životne dobi“ u okviru Poziva „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“.

U okviru navedenog Poziva GDCK Križevci odobreno je 150.000,00 kn za prvu godinu provedbe. Ciljevi programa su razvoj izvaninstitucijskih usluga koje se pružaju starijim i nemoćnim osobama u lokalno zajednici, povećanje kvalitete života starijih i nemoćnih, pružanje kvalitetnih usluga stanovništvu ruralnih sredina te prevencija institucionalizacije starijih i nemoćnih osoba u lokalnoj zajednici.

Kroz aktivnosti ovog programa stariju populaciju će se animirati da svakodnevnu rutinu zamijene slobodnim aktivnostima te da se kroz druženje sa svojim sugrađanima osjećaju bolje i korisnije te na posljetku i sretnije. Ovim programom želi se prevenirati i institucionalizacija  starijih osoba na način da će ciljana skupina programa  imati mogućnost ispuniti slobodno vrijeme koje bi u suprotnom provodili sami, razmišljajući o brigama i problemima specifičnim za njihovu dob, ali će im se dijeliti i korisni savjeti kako da si olakšaju svakodnevni život, bilo u zdravstvenom, pravnom ili ekonomskom pogledu.

Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pratite nas na društvenim mrežama!