Grba Bujević tvrdi da su ‘brojke zadovoljavajuće’, a već danima imamo hrpetinu novozaraženih u Hrvatskoj?

U razdoblju od 24 sata između srijede i četvrtka, u Hrvatskoj je registriran 81 novi slučaj zaraze koronavirusom. Službeni podaci za razdoblje od četvrtka do danas u 14 sati još nisu poznati, ali prema inicijalnim informacijama koje stižu iz lokalnih stožera, čini se da bi taj broj mogao biti još veći. Očito je da su se dnevni brojevi novozaraženih u posljednjih nekoliko dana približili onima s vrhunca zaraze početkom travnja.

Usprkos činjenicama, šefica Zavoda za hitnu medicinu i članica Nacionalnog stožera civilne zaštite, dr. Maja Grba Bujević, danas u intervjuu za Radio Mrežnicu rekla da su brojevi zadovoljavajući. „Moramo priznati da se nismo baš svi skupa držali nekih mjera pretjerano i s obzirom na to dogodilo se ono što smo očekivali. Znali smo da će to otprilike biti na taj način, kao što nam se sada dogodilo. Brojevi su nam zadovoljavajući u cijeloj Hrvatskoj, a tako isto i u Karlovačkoj županiji, kazala je Grba Bujević.

NE ZNA HOĆE LI BITI POOŠTRAVANJA NAKON IZBORA

Članica Nacionalnog stožera zadovoljna je i radom epidemiologa, koji, kaže, svoj posao rade savršeno, a i policija dobro obavlja svoje dužnosti „Oni znaju sve kontakte koji su ušli i bili u kontaktu s nekim. Tu nema nikakvog problema. Nije zemlja bez nadzora, sve skupa se jako prati i gleda. Druga stvar je i to da smo mi u dogovoru s Ministarstvom turizma pripremili naš zdravstveni sustav za odgovor i za turiste“, rekla je Grba Bujević.

Problem nije ni u instituciji koju vodi njezin kolega iz Stožera, Krunoslav Capak. „Mjere koje Hrvatski zavod za javno zdravstvo propisuje izvrsno su posložene“, smatra. Grba Bujević, koja je jednom prilikom naglasila da je ponosna članica HDZ-a, nije željela nagađati o tome hoće li biti pooštravanja mjera nakon izbora, naglasivši da će sve ovisiti o nama samima i našem ponašanju.

Istup dr. Grbe Bujević podsjetio je na izjavu s kojom je u četvrtak ujutro izašao ministar zdravstva Vili Beroš. Odgovarajući na pitanje koliki bi mogao biti broj novozaraženih, ministar je mirno kazao kako neće biti nekog posebnog rasta u broju slučajeva u odnosu na srijedu, kada ih je bilo 54, te da epidemiološku situaciju u Hrvatskoj još uvijek možemo smatrati dobrom, zbog čega nema mjesta panici ili žurbi. Nekoliko sati kasnije pokazalo se da je ministar ozbiljno pogriješio u procijeni – kao što smo napisali, broj zaraženih toga dana popeo se na 81. (telegram.hr)

Pratite nas na društvenim mrežama!