Hlebinska škola sutra u Križevcima

Kao posljednji u nizu događaja, odnosno izložbi u okviru Drugog križevačkog likovnog ljeta, sutra u 19 sati u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci biti će otvorena izložba Hlebinska škola. Ostaje postavljena u Likovnoj galeriji mjesec dana, kaže ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi koja poziva posjetitelje da je razgledaju do 28. kolovoza svaki radni dan od 10 do 13 i subotom od 10 do 12 sati.

Izložba se može razgledati i u poslijepodnevnim satima uz prethodnu najavu.

Kustosica Muzeja Grada Koprivnice i autorica predgovora u katalogu izložbe Helena Kušenić kaže da je izložba planirana kako bi obnovila, potaknula, podsjetila, učvrstila ili nanovo stvorila veze između dva susjedna grada i dvije djelovanjem bliske institucije.

“Na suradnji i međusobnoj razmjeni znanja i inspiracija formirana je, uz posredstvo Krste Hegedušića, tzv. Hlebinska škola. Uz susrete s Krstom Hegedušićem, suosnivačem grupe Zemlja, pripadnici 1. generacije Hlebinske škole razvijali su urođeni talent i upoznavali likovne tehnike – od crteža i akvarela, sve do ulja na platnu i staklu. Potonje će pritom postati prepoznatljiva karakteristika Hlebinske škole” – kaže kustosica Helena Kušenić.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!