Hrvatska turistička kartica – do 2500 kuna neoporezivoga primitka

Hrvatska turistička kartica projekt Vlade RH i Ministarstva turizma provodi se s ciljem povećanja potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu. Na stranicama www.hrvatskaturistickakartica.hr/ nalaze se informacije o hrvatskoj turističkoj kartici kao i o raznim i mnogim pogodnostima koje se nude njezinim vlasnicima.

Uz Ministarstvo turizma u provođenju ove mjere sudjeluju i poslovne banke kao izdavatelji kartica.

Iznos, do 2500 kuna neoporezivoga primitka godišnje poslodavci mogu isplatiti svojim radnicima, koji putem turističke kartice mogu tijekom cijele godine podmirivati svoje troškove za korištenje usluga i proizvoda unutar turističke ponude.

Hrvatskom turističkom karticom moguće je plaćati usluge smještaja i konzumaciju hrane i pića u ugostiteljskim objektima, usluge putničkih agencija i turoperatora, paket aranžmane, boravak u objektima privatnih iznajmljivača te najam brodova – na svim mjestima koja prihvaćaju plaćanje bankovnim karticama.

Za razliku od drugih neoporezivih nagrada i naknada, naknada za podmirivanje troškova ugostiteljskih, turističkih i drugih usluga namijenjenih odmoru zaposlenika do iznosa 2500 kuna godišnje može se isplatiti isključivo na poseban račun koji je vezan uz Hrvatsku turističku karticu.

Poslodavci ne naručuju kartice, već radnik samostalno odabire banku u kojoj će otvoriti račun vezan uz Hrvatsku turističku karticu. (Ministarstvo turizma)

Pratite nas na društvenim mrežama!