Jaje na oko – prefini kolač s breskvama

Zasladite se, evo recepta za odličan kolač!
POTREBNO:
Za biskvit:
3 jaja
100 g brašna
100 g maslaca
100 g šećera
3-4 žlice mlijeka
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
Za kremu:
2 pudinga od vanilije
700 ml mlijeka
6 žlica šećera
4 žlice kiselog vrhnja
I još:
2 konzerve kompota od bresaka ili marelica
2 vrećice svijetlog preljeva za torte

PRIPREMA:
1. Za biskvit miksati žumanjce sa šećerom, dodati i otopljeni maslac nakon par minuta, a potom i brašno pomiješano za praškom za pecivo. Na kraju lagano kuhačom umiješati posebno istučen snijeg od bjelanjaka. Izliti smjesu u lim za pečenje koji ste prethodno namastili i pobrašnili, poravnati i peći u zagrijanoj pećnici na 180*C 20 minuta. Još topli biskvit preliti ravnomjerno sa 1,5 dl soka o kompota.
2. Za kremu skuhati pudinge s predviđenom količinom mlijeka i šećera. U vrući puding dodati kiselo vrhnje i dobro promiješati.
3. Na još topli kolač nanijeti kremu od pudinga, pa po njoj rasporediti polovice dobro ocijeđenih bresaka iz kompota koje treba prstima malo utisnuti u kremu, pa sve skupa preliti sa svijetlim preljevom za torte te pustiti da se kolač ohladi. Preljev treba složiti sa jednim manjim dijelom soka iz konzerve, jer ako bude previše soka, na preljevu će se napraviti pjenica koja neće izgledati lijepo i dekorativno na kolaču. To konkretno znači da ćete za ovaj preljev trebati 200 ml vode i 50 ml soka.
4. Potpuno ohlađen kolač rezati na kocke ali tako da na svakoj kocki bude po jedno ‘jaje’ – breskva.
5. Dobar tek! (recipeci)

Pratite nas na društvenim mrežama!