Još nekoliko pitanja gradskih vijećnika – o pješačkom prijelazu, okupljalištu na igralištu, objektu u Carevdaru

Na sjednici Gradskog vijeća upućena su i pitanja može li biti pješački prijelaz kod Istarske, Starčevićeve i Ulice Josipa Buturca, mogu li komunalni redari intervenirati na igralištu kod Gimnazije koje postaje noćno okupljalište, u kojoj fazi je objekat u Carevdaru….Gradonačelnik Mario Rajn je odgovarao: Što se tiče pješačkog prijelaza na Istarskoj, Starčevićevoj i Ulici Josipa Buturca, upućeno je Povjerenstvu za promet koje će to razmotriti na slijedećoj sjednici.

Igralište kod Gimnazije – apeliram na sve građane na odgovornost. Dječja igrališta nisu okupljališta gdje treba razbijati staklo, nisu to ni sportska igrališta, a niti niz drugih javnih površina. Mislim da nam ovdje zaista treba građanske odgovornosti jer tamo gdje se naši sugrađani, mladi, žele rekreirati nije istovremeno mjesto gdje treba razbijati staklo i
provoditi noćne zabavne aktivnosti. Imamo za to lokale, pa makar morali biti samo na terasi uslijed ove epidemije.

Carevdar – objekat u kojoj je fazi? Formalno je rok za završetak kraj godine. Trenutno je dinamika radova bila malo sporija, no budući da su riješene tehničke situacije, vjerujem da će se pojačati intenzitet. Stolarija je dobrim dijelom postavljena s prednje strane i idemo u fazu krovišta i fasade. Kad krenu unutarnji radovi već će biti manje opterećenja na našu područnu školu, ali svakako da i mi pratimo datum kad će krenuti naši prvašići.
Vjerujemo i nadamo se da će krenuti zaista u školske klupe, a ne ispred monitora.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!