Kriminalitet: Zabilježene dvije krađe i nedozvoljena trgovina

Krađe
U podnevnim satima, 30. lipnja, u Koprivnici u Ulici Hrvatske Državnosti nepoznati počinitelj je iz trgovine otuđio kozmetičke proizvode, oštetivši vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim predmetima.

U četvrtak, 16. srpnja, u popodnevnim satima u Križevcima na Trgu Josipa Juraja Strossmayera nepoznati počinitelj je iz zlatarnice otuđio zlatni nakit, oštetivši vlasnika za više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim nakitom.

Nedozvoljena trgovina
Policijski službenici su u četvrtak, 16. srpnja u večernjim satima u Ferdinandovcu, u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao osumnjičeni 20 – godišnji vozač. Tom prilikom utvrđeno je da osumnjičenik nedozvoljeno posjeduje kutije cigareta bez trošarinskih markica Ministarstva financija.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 20 – godišnjak sa šireg đurđevačkog područja, cigarete kupio od osumnjičenog 24 – godišnjaka s područja bjelovarsko bilogorske županije. Od osumnjičenog 20 – godišnjaka ukupno su oduzete 62 kutije cigareta. Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pratite nas na društvenim mrežama!