Križevački gradski vijećnici jednoglasno usvojili sve točke dnevnog reda

Večerašnja sjednica Gradskog vijeća Križevaca sa sedam točaka dnevnog reda i aktualnim satom potrajala je četrdesetak minuta i svih 19 prisutnih vijećnika jednoglasno je glasalo za sve točke dnevnog reda. Sjednica je održana u skladu s epidemiološkim mjerama, a donosile su se odluke o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi, kupnji kuće u Zagrebačkoj ulici za potrebe stambenog zbrinjavanja socijalno ugroženih obitelji te kupnji zemljišta u Svetokriškoj ulici radi izgradnje sportskog igrališta. Donesena je i odluka o dopuni Jedinstvene baze podataka o nerazvrstanim cestama na području Grada Križevaca kao i Pravilnik o stipendiranju studenata s područja Grada Križevaca koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za akademsku godinu 2020./2021.

Gradonačelnik Mario Rajn pritom je kazao da  treba poticati obrazovanje za potrebna deficitarna zanimanja. Istakao je da vrlo aktivno radi Gradski savjet mladih i da vjeruje da će biti interesa kod mladih jer ima potreba na tržištu rada za deficitarnim zanimanjima.

Gradski vijećnici donijeli su i Odluku o raspisivanju javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Križevaca.

Jednoglasno je donesen i model raspolaganja Gospodarskom zonom Gornji Čret, izmjena Zaključka o raspisivanju Javnog natječaja za prodaju ili osnivanje prava građenja na građevinskom zemljištu na ovom području te zaključak o raspisivanju Javnog natječaja za davanje u zakup građevinskog zemljišta na istočnom dijelu gospodarske zone Gornji Čret.

Gradonačelnik Mario Rajn u obrazloženju je kazao:

“Budući da smo izvukli analitičku karticu opremanja pola zone koja nam je pokazala da je tadašnje opremanje bilo na razini investicije 7,6 milijuna kuna, u prvom tekstu natječaja smo se vodili idejom da će slične investicije biti na ovoj strani koju sad raspisujemo i koja nije opremljena komunalnom infrastrukturom. Ipak, uvažavajući određene specifičnosti i činjenicu da je centralni kolektor već doveden i da je i plinska mreža itd., ipak procijenjena vrijednost očekivanog ulaganja je na razini oko 5 milijuna kuna i samim time smo odlučili malo smanjiti iznos. Predloženi iznos garancija je 20 posto očekivanog iznosa ulaganja i samim time, vjerujem, otvoriti malo više natječaj da se ne dovedemo u situaciju da smo zbog iznosa potrebnog oko bankovnog jamstva ili zadužnice doveli bilo koga u diskriminatorni položaj. Bankovno jamstvo je danas vrlo skupa garancija pa i zadužnica kao vid osiguranja za ulaganje u infrastrukturu subjekta, koja će kasnije ostati gradu, smatramo dovoljno primjerena” – obrazložio je gradonačelnik Mario Rajn. 

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!