Križevačko vatrogastvo: dežurstva u žetvenoj sezoni, odgođena odredska natjecanja vatrogasaca…

Križevački vatrogasci nalaze se na dislokaciji na Lastovu. U tijeku je druga dislokacija koja traje do 23. srpnja, a zatim će uslijediti još dvije dislokacije na kojima sudjeluju vatrogasci iz JVP Križevci i pojedinih DVD-a.

Upozorenja je uvijek dobro poslušati kako ne bi došlo do požara, a posebno u vrijeme žetve, napominje vršitelj dužnosti zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Križevci Miroslav Petračija:

“Vatrogasna zajednica grada u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom provodi plan mjera što se tiče žetvene i turističke sezone. Nama je zanimljiva više žetvena sezona zbog žetve pšenice, ječma, uskoro i zobi. Vatrogasna zajednica je oformila dvije komisije koje su obišle svih 35 DVD-a i na sreću svih nas, u 34 DVD-a su sve mjere bile izvršene onako kako je bilo propisano: spiskovi s dežurnim vatrogascima na vatrogasnim domovima ili spremištima, pripremljene vatrogasne cisterne napunjene vodom i osobe zadužene u slučaju požara na žitnim poljima” – napominje Miroslav Petračija.

Dodaje da  je Međunarodna vatrogasna organizacija odgodila ove godine olimpijadu, a na temelju toga je i predsjedništvo Hrvatske vatrogasne zajednice odgodilo državna natjecanja koja su trebala biti krajem rujna.

“Kod nas su ove godine trebala biti održana tri odredska natjecanja: odreda Križevci, Vojakovački Kloštar i Raven i na kraju gradsko vatrogasno natjecanje što će, na žalost, isto biti odgođeno za iduću godinu”.

Obnavlja se i vozni park Javne vatrogasne postrojbe Križevci pa je prije 20-tak dana nabavljen kombi i služit će za prijevoz vatrogasaca svih 35 DVD-a .

Na kraju v.d. zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Križevci Miroslav Petračija zahvaljuje svim vatrogascima na humanosti, moli sve da se pridržavaju mjera koje je propisala Hrvatska vatrogasna zajednica, VZ Koprivničko-križevačke županije i VZ Grada Križevaca u suradnji s JVP:

“Sve to činimo da imamo što manje požara, a što više lijepih trenutaka” – poručuje Miroslav Petračija.

Pratite nas na društvenim mrežama!