Kup i ekipno seniorsko Prvenstvo Hrvatske u atletici – Veronika Drljačić srebrna

Ovog se vikenda u organizaciji zagrebačkog atletskog kluba Dinamo Zrinjevac održava Kup i ekipno seniorsko Prvenstvo Hrvatske u atletici. Nastupaju tamo i naši nadareni križevački atletičari.

Trčali su već prvog dana Križevčani i osvojili mnoštvo bodova za naš klub. Iako vrijeme nije išlo u korist atletičarima, utrke su ipak održane.

Tako je u utrci seniorki na 400 metara Veronika Drljačić nastupila u najjačoj, četvrtoj skupini gdje je drugim mjestom osigurala srebro i jedanaest bodova križevačkom atletskom klubu.

Trčala je Veronika i u petoj skupini utrci seniorki na 100 metara gdje je osvojila četvrto mjesto s rezultatom 12,35. U istoj je utrci peta bila Ida Šimunčić koja je startala u drugoj skupini s rezultatom 12,37. Donijele su Križevčanke svom atletskom klubu 17 bodova.

U utrci seniora na 100 metara nastupio je Dominik Hunjak i osvojio sedmo mjesto i šest bodova s rezultatom 11,24. Mlađi brat Adam u istoj je utrci bio 32. s rezultatom 11,90.

Kod seniora na 1500 metara sedmi je bio Ognjen Mergon s rezultatom 4:05,29 kojim je osvojio šest bodova za AK Križevce u Kupu.

U utrci seniora na 400 metara 17. je ukupno bio Juraj Palčić (52,57), dok je 21. bio Adam Hunjak (54,13).

Danas će nastupiti ostali članovi Atletskog kluba Križevci.

(ds)

Pratite nas na društvenim mrežama!