Mađarska uvrstila Hrvatsku na „zelenu listu“ zemalja

Prema najnovijoj klasifikaciji stranih zemalja koju je donijela mađarska vlada, Hrvatska je u zelenoj kategoriju što znači da mađarski državljani koji ljetuju u Hrvatskoj nemaju obvezu karantene ni predočenja testa na korona virus po povratku u svoju zemlju, izvijestila je direktorica predstavništva HTZ-a u Mađarskoj Ivana Herceg.

„Na nedavno održanom sastanku s vlasnikom tvrtke Vir Sziget, koja se bavi prodajom i iznajmljivanjem nekretnina na otoku Viru, potvrđen je veliki interes mađarskih turista za otok Vir, ali i cijelu Hrvatsku. Ukoliko trenutna epidemiološka situacija ostane nepromijenjena, s mađarskog se tržišta očekuje zadržavanje interesa za putovanjima u hrvatske destinacije“, istaknula je Ivana Herceg.

„Mađarsko tržište ulazi u naših top 10 emitivnih tržišta i vjerujem da će vijest o uvrštenju Hrvatske u zelenu kategoriju dodatno potaknuti mađarske goste da svoj odmor provedu upravo u našoj zemlji. U dosadašnjem dijelu srpnja Mađari su u Hrvatskoj ostvarili gotovo 30 tisuća dolazaka i više od 150 tisuća noćenja što je otprilike 45 posto rezultata ostvarenog u istom razdoblju lani“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, napomenuvši kako najviše Mađara trenutno boravi u Viru, Crikvenici, Rovinju, Rabu i Krku. (Ministarstvo turizma)

Pratite nas na društvenim mrežama!