Mural Kobea Bryanta u sklopu Crosscity buckets turnira u uličnoj košarci

Osmo izdanje Crosscity buckets 3×3 turnira u uličnoj košarci donijelo je mnoga iznenađenja. Među njima je i mural u spomen na velikana svjetske košarke Kobea Bryanta.

Oslikavanje murala počelo je jučer, a danas je s početkom turnira nastavljeno. 

Na službenom Facebook profilu Crosscity Bucketsa, organizatori su objasnili zašto su baš odabrali napraviti spomenik legendarnom Kobeu Bryantu.

“Kobe Bryant će dobiti svoj mural na zidu kotlovnice tik uz igralište. Dobili smo puno komentara i upita zašto Kobe, a ne Dražen Petrović?  Naravno da smo razmišljali o toj opciji, ali mi smo generacija koja je odrasla na Bryantovim prstenima, na noćnim NBA utakmicama, tragičan ishod desio se prije par mjeseci, novim klincima je Kobe inspiracija, Black Mamba stav ima puno veći utjecaj na njihov košarkaški mentalitet i sve se poklopilo.  No, budite bez brige, kotlovnica ima još jednu lijepu stranu za oslikavanje, a zidova uz igralište ima još pregršt i Dražen će dobiti svoje mjesto već sljedeće godine, a nadamo se kako će na red doći još hrpa drugih legendi“ – rekli su iz Crosscity Bucketsa i zahvalili se svima na razumijevanju.

Razigravanje turnira već je počelo, a pregršt zabave, sportskog druženja i dobre košarke zagarantirano je danas na sportskom igralištu u Križevcima.

(ds)

Pratite nas na društvenim mrežama!