Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, omogućavanje trošenja droga i neovlašteno posjedovanje droge

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26 – godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama i omogućavanja trošenja droga.

Sumnja se da je osumnjičeni tijekom ove godine u više navrata prodavao drogu marihuanu te davao na uživanje drogu marihuanu većem broju osoba na širem đurđevačkom području, dok je jednoj osobi davao na uživanje i drogu ecstasy. Također, sumnja se da je osumnjičeni u šumskom predjelu na širem đurđevačkom području neovlašteno uzgajao stabljike konoplje tipa droga u svrhu proizvodnje droge marihuane. Od osumnjičenika je oduzeto 24,6 grama droge marihuane, 0,6 grama sjemenki indijske konoplje, tri stabljike visine od 98 do 176 centimetara i digitalna vaga.

Nadalje, tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičene 21 – godišnjakinje je oduzet 21 gram droge marihuane i biti će podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog neovlaštenog posjedovanja droge.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama i omogućavanja trošenja droga protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

Pratite nas na društvenim mrežama!