Održano 2. Kolo „PAN“ Županijske šaranske lige na Čabrajima – Križevčani osvojili drugo mjesto

Športsko ribolovni klub Križevci ovog  je vikenda na Jezeru Čabraji ugostio ribiče, natjecatelje drugog kola „PAN“ Županijske šaranske lige. Borba za medalje trajala je do samog kraja, a nakon 48 sati ribičke drame pobjedu je odnijela ekipa iz Hlebina s ulovljenih 103,61 kilograma ribe.

Prvo je kolo Lige, prisjetimo se, održano na jezeru Loka 1 gdje su Hlebinčani očitali lekciju ostalim ribičima i pobijedili s nedostižnom prednošću. Tu su i prošlogodišnji pobjednici, naši Križevčani koji su u prvom kolu zauzeli odlično treće mjesto, te tako zagarantirali borbu za pehar pobjednika.

Odnijeli su Hlebinčani ponovno pobjedu u napetoj konkurenciji od 12 ekipa ulovivši gotovo 50 kilograma ribe više od drugoplasiranih Križevčana. Momčad Graničara iz Ždala završila je na trećem mjestu nakon neizvjesne borbe protiv domaćina ŠRK Križevci koji su bili bolji za samo nešto više od kilogram ribe.

Ivan Magić, najmlađi natjecatelj u ekipi ŠRK Križevci čestitao je pobjednicima i rekao kao je borba za medalje trajala do samog kraja.

-Nikada nije lako biti domaćin kola Lige. Očekivao se dobar rezultat od nas s obzirom na to da lovimo na svojoj vodi, međutim smatram da možemo biti zadovoljni drugim mjestom. Prednost dečkiju iz Hlebina bila je gotovo nedostižna, a riba im je primala od samog početka. Već smo prvog dana zauzeli drugo mjesto koje smo nasreću uspjeli sačuvati do samog kraja. Izgubili smo mnogo riba koje bi nam možda donijele pobjedu, ali to je ribolov – rekao je Magdić.

U ovom je kolu ulovljeno 490,77 kilograma ribe, točnije 26 amura i 70 šarana. Najveću ribu natjecanja, šarana od 12,41 kilograma ulovio je Josip Laber iz ŠRK Hlebine Hlebine.

Tako je momčad Hlebina nakon drugog kola Lige u vodstvu s 30 bodova, dok su prošlogodišnji pobjednici ŠRK Križevci na drugom mjestu s 22 boda. Treća je ekipa Ješkova sa 17, odmah ispred Graničara iz Ždala koji imaju 15 bodova.

Zamjenik predsjednika ŠRK Križevci, Petar Sinković zahvalio se u ime kluba svim natjecateljima i dodao kako je ove godine jezero Čabraji pružilo sjajne uvjete za ribička natjecanja.

Treće od četiri kola „PAN“ Županijske šaranske lige održat će se krajem srpnja na jezeru Zerp pored Koprivnice. 

ds/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!