Okrugli stol o poduzetništvu mladih


Gradsko društvo Crvenog križa Križevci u ponedjeljak organizira okrugli stol na temu poticanja društvenog poduzetništva u lokalnoj zajednici. Dio je to projekta „Mladi kao socijalni kapital“ kojem je cilj osigurati optimalne razvojne uvjete, podršku i informacije mladima u lokalnoj zajednici kako bi ih se osposobilo i potaknulo na samozapošljavanje te upoznalo s pojmom društvenog poduzetništva.

-U ovom projektu bazirati ćemo se na društveno poduzetništvo kao koncept za stvaranje ekonomske i društvene vrijednosti koje zadovoljavaju potrebe i nude zapošljavanje teže zapošljivih i marginaliziranih društvenih kategorija. Važno je
poticati mlade u lokalnoj zajednici na preuzimanje inicijative, organiziranje i reorganiziranje društvenih i ekonomskih mehanizama i resursa u praktičnom smjeru te prihvaćanje rizika ili neuspjeha, a sve u cilju razvijanja socijalnog kapitala u lokalnoj zajednici- navodi Gradska organizacija Crvenog križa.


Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na okruglom stolu sudjelovat će pročelnik za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu u Gradu Križevcima Ivan Biškup, predsjednik gradskog Savjeta mladih Antonio Sirovec, direktorica Križevačke čokolaterije Hedona Alemka Lončar, Tihomir Hodak iz tvrtke Codel te ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko.


Govorit će se o poduzetništvu, društvenom poduzetništvu i važnosti poticanja mladih na društveno poduzetništvo iz svog djelokruga rada. Raspravu će moderirati Dora Vrhovec Golub iz Gradskog društva Crvenog križa Križevci.


sn/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!