Otvorena pop up izložba: Tomislav Sukalić “Okom oko otoka”

U atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci danas od 10 do 13 sati otvorena je pop up izložba kojom se križevačkoj javnosti predstavlja Tomislav Sukalić.

Tomislav Sukalić predstavio se fotografijama koje su nastale iz strasti prema prirodi i ljepotama prirode. Svojim objektivom Tomislav na putovanjima bilježi vizure na kojima se tek u nekim detaljima nazire ljudski utjecaj.

“Za mene su, bez dvojbe, hrvatski otoci pravi dragulji prirode umiveni još uvijek čistim i prekrasno bistrim morem. Neki začuđujuće zeleni i mirisni, neki pusti i kameni, burom ogoljeni, a svaki drugačiji i na svoj način poseban” – ističe Tomislav Sukalić.

Uvodno se obratila ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi koja je napomenula da su izložbe bile zamišljene kao program i radionice autora za sve zainteresirane u prijepodnevno vrijeme kada su neki građani na godišnjem odmoru, kada su i djeca slobodna i s namjerom da kvalitetno iskoriste svoje slobodno vrijeme.

Autor izložbe Tomislav Sukalić dodao je da su fotografije nastale kroz neki duži vremenski period, kroz 10-tak godina, kroz četiri godišnja doba.
“Nastale su obilaženjem naših otoka kojima sam stvarno fasciniran, koji nas privlače najviše u ono doba izvan turističke sezone i gužve. Volim hodati, planinariti, voziti se biciklom i fotografije su uglavnom iz tog vremena” – rekao je Tomislav Sukalić.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško izrazivši zadovoljstvo izloženim fotografijama i motivima.


ji/radiokrizevci. hr

Pratite nas na društvenim mrežama!