Ovog utorka očekuje nas Pop up izložba Mateje Raguž “KONTEMPLACIJA”

U Atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci, u utorak, 7. srpnja 2020. od 10 do 13 sati održat će se Pop up izložba Mateje Raguž.

Mateja Raguž razvija svoj likovni izričaj u skulpturi te će se na ovoj izložbi predstaviti s nekoliko djela koja su nastajala proteklih godina. U sklopu izložbe na kojoj ćete moći upoznati autoricu, Mateja je pripremila i malu radionicu modeliranja za sve uzraste.

Mateja Raguž rođena je 2. srpnja 1979. godine u Koprivnici. Osnovnu školu i Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkoga završila je u Križevcima. Diplomski studij stomatologije i poslijediplomski stručni studij dentalne medicine završila na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu. Živi i radi na relaciji Križevci-Zagreb.
Već od ranog djetinjstva pokazuje ljubav prema umjetnosti. Još kao učenica pohađa likovnu školu te se pridružuje zajedničkim izložbama križevačkih likovnjaka. Polazila je školu crtanja i slikanja pri POU Križevci te u ateljeu akademske slikarice Nine Bešlić u Zagrebu. Izlagala je svoje slikarske radove i fotografije na više skupnih izložbi, uključujući i kao članica Križevačkog likovnog kruga. 2007. godine izlagala je svoje slikarske radove u Križevcima u sklopu trijasa zajedno s još dvije umjetnice. Za jedan od radova pohvaljena je 2009. Godine od Hrvatskog sabora kulture, u sklopu izložbe Susreta neprofesionalnih likovnih stvaralaca Hrvatske.
Bavi se ilustracijom, piše poeziju i priče za djecu. Ko-autorica je i ilustratorica knjige „A Journey Into Patient Safety“ (On-line izdanje, 2016).
2017. se intenzivnije počinje baviti kiparstvom te od tada polazi program kiparstva Centra za likovni odgoj Grada Zagreba kod mentorice Ane Diane Širić Jovović, akademske slikarice i kiparice . U kiparstvu pronalazi odmak od svakodnevice, meditativno smirenje i prostor za istraživanje i igru, te je kiparstvo dodatno motivira i za ostale načine umjetničkog izražavanja.

Gradski Muzej Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!