Počelo sportsko ljeto – zabava, smijeh i sportski duh mladih Križevčana

Pod budnim okom trenera Tomislav Matoića i Anje Šimunčić počelo je drugo Sportsko ljeto u Križevcima. Ovaj zanimljiv sportski projekt križevačke udruge Kineziologa  je svojevrsna ljetna škola sporta gdje djeca nižeg osnovnoškolskog uzrasta imaju priliku naučiti osnove sportova poput košarke, rukometa, nogometa, atletike, odbojke, plivanja i drugih sportova.

 Na ideju nisu naišli slučajno, već su, poučeni svojim dugogodišnjim sportskim i trenerskim iskustvom, mladi križevački kineziolozi Anja i Tomislav zaključili kako je djeci po završetku škole ljeto predugačko, odnosno, često im bude dosadno. Tada zabavu traže u gledanju televizije, igranju igrica, a treneri smatraju kako je za djecu sport ipak mnogo bolji izbor te su im stoga to odlučili i omogućiti.  Uspjeli su to uz pomoć križevačke Udruge kineziologa i Grada Križevaca, kao i svih koji su izašli u susret njihovom projektu.

Da je ideja odlična, dokazuje ogroman odaziv sugrađana na poziv za popunjavanje sportske ljetne škole. Predviđene grupe popunile su se vrlo brzo, a treninzi se održavaju u dva termina. U dva tjedna, koliko traje edukacija po jednoj grupi, mali sportaši će imati priliku trenirati na gimnazijskom igralištu, te na gradskom stadionu.


Cilj ovog projekta jest zainteresirati djecu u što većem broju za sport, a raznovrsnost sportskih igara omogućuje djeci da si pronađu sport koji im najviše odgovara, a možda u budućnosti pronađu svoju sportsku sreću baš u njemu. (d.s.)

Pratite nas na društvenim mrežama!