Početna konferencija projekta Kuća ideja – prostor zajedništva

Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec provelo je danas u Vatrogasnom domu u Svetom Petru Orehovcu početnu konferenciju projekta Kuća ideja – prostor zajedništva.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta, čija provedba će trajati 24 mjeseca, iznosi 1 428 000 kuna. Glavni partner projekta je KUD Prigorec, a ostali partneri projekta su Općina Sveti Petar Orehovec, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sveti Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara Sveti Vinko.

Voditeljica projekta Ana-Marija Petric Vlah provela je nazočne kroz njegove ciljeve,a to je  formiranje kulturnog centra u Općini Sveti Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga, te stvaranje modela sudioničkog upravljanja budućim centrom u suradnji općine i udruga. Obraćanju okupljenima priključio se i načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak kao jedan od vodećih partnera na projektu iskazavši pritom zadovoljstvo inicijativom svih uključenih u provedbu ovog projekta.

Konferenciju je nakon obraćanja nazočnima  prigodnom pjesmom zaključilo Kulturno umjetničko društvo Prigorec.

vb/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!