Predstavljeni projekti nove sportske dvorane i kina

Za mjesec dana počinju radovi na izgradnji nove sportske dvorane za Osnovnu školu Ljudevita Modeca, a Križevci će dobiti i kino, najavljeno je danas na predstavljanju tih projekata u Razvojnom centru i tehnološkom parku.

U 2500 četvornih metara škola će dobiti šest različitih sportskih terena, montažnu tribinu sa 600 mjesta, svlačionice, sanitarne čvorove, novu knjižnicu i kuhinju s velikom blagovaonom. Najvažnije od svega je da će učenici nastavu iz tjelesnog odgoja obavljati u krugu svoje škole i neće, kao do sada, do sportske dvorane hodati 700 metara preko dvije prometne ceste.

– Sve bi trebalo biti gotovo do početka školske godine 2021./22. kada bismo u svim križevačkim školama počeli s jednosmjenskom nastavom i produljenim boravkom. Popodneva će se tako osloboditi za izvannastavne aktivnosti, a mlađe kategorije naših sportskih klubova dobit će primjerene termine za svoje treninge- rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Kredit u iznosu od 22 milijuna kuna za izgradnju dvorane podiže Križevački poduzetnički centar, a suglasnost za to dalo je i Ministarstvo financija. Sportska dvorana dio je predizbornog obećanja aktualnog gradonačelnika, kao i uređenje kina.

– Od kina nismo odustali, ali nećemo uređivati zgradu starog kina jer je procijenjeno da nam za to treba najmanje 10 milijuna kuna. Križevci će ipak dobiti kino i to za pet puta manji iznos- rekao je Rajn i predstavio projekt opremanja multimedijalne dvorane u Razvojnom centru i tehnološkom parku.

Prema projektu, u postojećoj dvorani uredit će se kino s 3D projektorom, 83 fotelje, sjedalima za osobe s invaliditetom i prostorom za dodatne sjedalice. Predviđeno je da se prostor koristi i za druge namjene, radovi bi trebali početi na jesen i vrijedni su 2 milijuna kuna.

sn/ foto sn

Pratite nas na društvenim mrežama!