Pripremite laganu ljetnu grčku salatu!

Našli smo recept za osvježavajuću grčku salatu, te ga donosimo u nastavku.
Sastojci (4 osobe):
– 3 veće, svježe, zrele rajčice
– 1 ljubičasti luk srednje veličine
– 1 svježi krastavac
– 1 zelena paprika
– 16-tak crnih maslina
– 200 g feta sira u komadu
– 1 žlica crvenog vinskog octa
– 1⁄4 šalice ekstra djevičanskog octa
– 1 žličica sušenog origana
– morska sol, svježe mljevena

Priprema: Pripremite povrće: rajčice, papriku i krastavac operite. Rajčice narežite na kriške, papriku na kraće trakice, a krastavac ogulite, pa ga narežite na malo deblje ploškice.

Luk prerežite po pola, pa ga narežite na kolutiće. Sve stavite u veću zdjelu. Dodajte ocijeđene crne masline. Preko svega pospite malo origana, te svježe
mljevene soli, pa dodajte ocat i maslinovo ulje. Sve dobro promiješajte. Feta sira narežite na 4 tanja „bloka“, te ih pospite ostatkom origana. Položite na
salatu, pa sve još malo nakapajte s maslinovim uljem.

Savjet više:
Tajna dobre grčke salate je u kvalitetnim namirnicama: svježim, sočnim rajčicama, hrskavom krastavcu, kremastom feta siru, mesnatim maslinama i kvalitetnom maslinovom ulju. Obavezno je poslužite s hrskavim kruhom (poželjno pita kruhom).

Grci za salatu ne režu feta sir na kockice, nego ga na salatu stavljaju u obliku tankog pravokutnog bloka, i to povrh povrća.
Pazite da salatu ne presolite tijekom začinjavanja, budući da su feta sir i masline sami po sebi dosta slani.

Pratite nas na društvenim mrežama!