Splitski Spalato pobjednik Crosscity buckets 3×3 turnira u uličnoj košarci – Praznik košarke u Križevcima

Pogledajte bogatu fotogaleriju

Osmo izdanje Crosscity buckets 3×3 turnira u uličnoj Košarci održano je jučer u Križevcima. Turnir je zbog lošeg vremena prebačen u sportsku dvoranu Gimnazije, a slavila je Splitska momčad Spalato u napetoj utakmici protiv Crnih Guja. Pravi sportski praznik košarke u Križevcima na kojem pregršt zabave, sportskog druženja i vrhunskog hakla nije ne nedostajalo.

Košarkaške su se utakmice  igrale prema FIBA 3×3 pravilima koja traže mnogo motoričnosti u igri. Tu su bili i profesionalni suci i FIBA 3X3 gumena podloga koja je uljepšala naše sportsko igralište kod Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog.

Organizatori su se ove godine potrudili da iznenađenja ne nedostaje, pa su tako spremili bogate nagrade za igrače, organizirali turnir u zakucavanju, te bacanju slobodnjaka.

Utakmica za treće mjesto igrala se između mlade momčadi Dubrave i dobro znanih Splićana Statista. Bivši svjetski viceprvaci Statisti, predvođeni Dujom Kaliternom nadigrali su Zagrepčane 21-10.

Uslijedilo je veliko finale između još jedne splitske momčadi Spalata i Crnih Guja koji su cijeli turnir igrali s tri igrača. Ubacili su Splićani pet trica zaredom i ubrzo bili na 8 poena prednosti. Sjajno raspoložena momčad Spalato uvjerljivo je slavila 21-15 ubacivši čak sedam trica.

MVP-em tunira proglašen je Ivan Jukić iz pobjedničke momčadi.

Podijeljene su i ostale nagrade.

Tako je najbolji mladi igrač na turniru bio Roko Bolčić.

Pobjednik natjecanja u zakucavanju je Patrik Jambrović iz momčadi CB Planet D-projekt.

Najborbeniji igrač turnira je Stipe Krstanović iz Crnih Guja.

(ds)

Pratite nas na društvenim mrežama!