Trebali bi dobiti ministarstvo turizma, sporta i mladih

Danima se nakon izbora nagađalo kako bi turizam mogao ostati bez resora u novoj, smanjenoj Vladi Andreja Plenkovića. Danima se, također, nagađalo kako bi državna tajnica u ministarstvu za vanjske i europske poslove Nikolina Brnjac mogla biti ili nova šefica tog, ključnog resora ili financijski teškog ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova ili makar ministrica turizma podebljanog sa sve važnijom zaštitom okoliša.

Na kraju, ako je točna informacija koju donosi HRT, ne samo da turizam neće izgubiti svoj resor, nego će još biti i podebljan, ali ne s krucijalnom zaštitom okoliša, već sportom i mladima. A novo ministarstvo svega što vole mladi (dakle, turizma, sporta i mladih) trebala bi voditi – Nikolina Brnjac.

MINISTARSTVO ROMANTIKE

Istina, resor putovanja, sporta i druženja možda nije baš ministarstvo sreće o kojem su govorili u Domovinskom pokretu Miroslava Škore za vrijeme kampanje, ali nije ni daleko – resor kojim bi trebala rukovoditi dosadašnja druga osoba hrvatske diplomacije mogao bi se, možda, kraće krstiti imenom ministarstvo romantike.

Uz informaciju o novom ministarstvu, HRT potvrđuje i odranije poznata nagađanja, da ministrica poljoprivrede ostaje Marija Vučković, da će ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova preuzeti dosadašnja voditeljica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU Osječko-baranjske županije Nataša Tramišak i da će dosadašnji ministar gospodarstva Darko Horvat voditi resor graditeljstva i državne imovine.

Plenković je danas, nakon ručka s predstavnicima parlamentarne većine obećao na sutrašnjoj sjednici Vlade objaviti koliko će točno biti ministarstava u novoj Vladi, kazavši kako će ona biti manja od dosadašnje. (telegram.hr)

Pratite nas na društvenim mrežama!