U Srbiji danas imaju 325 novih slučajeva, osam osoba je umrlo

Srbija danas broji 325 novih slučajeva zaraze što je novi porast u odnosu na jučer kada je zabilježeno 309 slučajeva zaraze. Osam osoba je preminulo, što je nešto manje u odnosu na jučer kad ih je bilo 11. Na respiratorima u bolnicama nalazi se 86 pacijenata.

RTS navodi kako je zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom, izvanredno stanje proglašeno u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Beogradu, Šapcu, Čačku i Arilju.

NAJVIŠE ZARAŽENIH U BEOGRADU

Najviše oboljelih, njih 80 posto, dolazi iz Beograda. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će od ponedjeljka u sportskoj dvorani u Areni biti otvorena privremena Covid bolnica koja će imati 500 bolničkih kreveta i sve uvjete za prijem oboljelih.

Infektolog Mijomir Pelemiš je izjavio kako treba jasno i glasno reći da virus nije oslabljen, a da je dokaz za to podatak da svi obolijevaju. “Virus ne bira uzrast, pitanje je samo kakav će biti ishod”, rekao je Pelemiš. “Dokazano je da umiru i mlađi, bez i jedne jedine druge bolesti”, tvrdi Pelemiš.koronavirusSrbija (telegram.hr)

Pratite nas na društvenim mrežama!